Waarom doe jij nog niet mee?

Waarom doe jij nog niet mee?

januari 26, 2016  |  Agenda, NIeuws

Meld je nu aan voor Indiebookday op zaterdag 26 maart 2016

Jaarlijks vindt in vele landen van Europa Indiebookday plaats. Dat is de dag waarop boeken en auteurs van onafhankelijke uitgeverijen extra in de spotlights staan. Op deze speciale dag willen we publiek, boekhandels en pers nadrukkelijk in contact brengen met boeken van onafhankelijke uitgevers. Voor 2016 is Indiebookday vastgesteld op zaterdag 26 maart.

Wij roepen u als onafhankelijke uitgever op om samen met uw auteurs een activiteit te organiseren die in het teken staat van onafhankelijk schrijven of uitgeven. De activiteit kan plaatsvinden bij u op kantoor, bij u thuis, of natuurlijk in een boekwinkel of bibliotheek.

Wat kan er bijvoorbeeld georganiseerd worden?

– een boekpresentatie (van Indie-auteur/Indie-uitgever in de lokale, zelfstandige boekwinkel)
– een lezing
– een workshop
– een speciale verkooptafel met meerdere Indie boeken + gastheer/mevrouw die erover vertelt
– een Indiebook-tentoonstelling
– een interview van of door Indie-auteur met lokale boekhandelaar

De Indiebookday-werkgroep zal zorgen voor landelijke coördinatie, landelijke perscontacten en mogelijke interlokale samenwerkingsverbanden. Daarom vernemen we graag uiterlijk 12 februari

wie er allemaal mee willen doen aan Indiebookday, zodat deze dag in zo veel mogelijk plaatsen in Nederland gaat leven. Reageren naar: secretaris@vzu.nl

Ook de organisatie van Indiebookday Nederland (allemaal VZU leden) is onafhankelijk én zelfstandig, maar werkt nauw samen met de Vereniging/bestuur van Zelfstandig Uitgevers.

Indiebookday-werkgroep:

Jan-Willem Gerth
Steven Hagers
Jurgen Maas
Marten Nubé
Anton Scheepstra
Marcel Vaandrager


Leave a Reply