DWDD !!!

Boek van de maand

‘Nederland had mij drie dingen geleerd: niet meer respect hebben voor Europa dan voorzichtigheid. Een nette leugen is beter dan de rommelige waarheid. En ik kende nu het verschil tussen een omafiets en een vrouwenfiets.’

Hoe ik talent voor het leven kreeg van Rodaan Al Galidi is een roman over mensen die zijn onderworpen aan wetten en regels. Allemaal wachten ze, vaak jarenlang, tot hun leven opnieuw kan beginnen, en dat doen ze op hun eigen manier – de een al wat lijdzamer dan de ander.

Rodaan Al Galidi is schrijver en dichter. Hij is afkomstig uit Irak en woont sinds 1998 in Nederland. Omdat hij hier niet naar school mocht, heeft hij zichzelf Nederlands leren lezen en schrijven. Al Galidi publiceerde sindsdien vijf romans en zeven dichtbundels in het Nederlands.

Zijn dichtbundel De herfst van Zorro stond op de shortlist van de VSB Poëzieprijs en zijn roman Dorstige Rivier op die van de BNG Nieuwe Literatuurprijs.

De roman De autist en de postduif werd in 2011 bekroond met de prestigieuze Literatuurprijs van de Europese Unie. Hoe ik talent voor het leven kreeg is zijn zesde roman.

Rodaan Al Galidi

Hoe ik talent voor het leven kreeg

TVHL_3D_hr

472 pag. | € 24,95

ISBN 978 94 91921 20 9

Uitgeverij Jurgen Maas

Ter info: op 26 februari verschijnt van Rodaan Al Galidi de dichtbundel Koelkastlicht.