Indiebookday 2016

Indiebookday 2016

december 15, 2015  |  NIeuws

Doe jij mee aan Indiebookday? Zaterdag 26 maart 2016

Jaarlijks vindt in vele landen van Europa Indiebookday plaats. Dat is de dag waarop boeken en auteurs van onafhankelijke uitgeverijen extra in de spotlights staan. Op deze speciale dag willen we publiek, boekhandels en pers nadrukkelijk in contact brengen met boeken van onafhankelijke uitgevers. In 2015 is Indiebookday voor het eerst in Nederland georganiseerd, wat inderdaad de nodige aandacht in de pers creëerde.

Voor 2016 is voor alle deelnemende landen Indiebookday vastgesteld op zaterdag 26 maart.

Wij roepen u als onafhankelijke uitgevers op met plannen voor Indiebookday te komen. Opzet is dat elke deelnemende uitgever in samenwerking met een lokale zelfstandige boekhandel een activiteit organiseert. De Indiebookday-werkgroep zal zorgen voor landelijke coördinatie, landelijke perscontacten en mogelijke interlokale samenwerkingsverbanden. De Vereniging van Zelfstandig Uitgevers steunt deze actie van harte en zal in samenwerking met de Indiebookday-werkgroep zorgen voor flyers, banners, persberichten en voorbeelden van ‘standaard persberichten’ voor de deelnemende leden.

Wat kan er bijvoorbeeld georganiseerd kan worden?
– een boekpresentatie (van Indie-auteur/Indie-uitgever in de lokale, zelfstandige boekwinkel)
– een lezing
– een workshop
– een speciale verkooptafel met meerdere Indie boeken + gastheer/mevrouw die erover vertelt
– een Indiebook-tentoonstelling
– een interview van of door Indie-auteur met lokale boekhandelaar
– etc.

Graag vernemen we zo snel mogelijk wie er allemaal mee willen doen aan Indiebookday, zodat we in december deze ideeën kunnen inventariseren. Ons doel is dat Indiebookday in zo veel mogelijk plaatsen in Nederland gaat leven. Als correspondentie-adres is dit e-mailadres opengesteld: secretaris@vzu.nl

Ook de organisatie van Indiebookday is zelfstandig, maar werkt nauw samen met de Vereniging van Zelfstandige Uitgevers.

Indiebookday-werkgroep:
Jan-Willem Gerth
Steven Hagers
Jurgen Maas
Marten Nubé
Anton Scheepstra
Marcel Vaandrager


Leave a Reply