Nieuw inkoopbeleid Standaard Boekhandel

maart 15, 2016  |  NIeuws

StandaardBoekhandelDe Belgisch Boekhandel Standaard is met circa 140 verkooppunten één van de grootste spelers in de Vlaamse boekenbranche. De winkels kennen een gezamenlijk inkoopbeleid. Onlangs heeft de centrale organisatie aangekondigd het huidige inkoopbeleid op de schop te nemen, onder het motto ‘niet minder, maar efficiënter’.

Voor sommige uitgevers bleek het tot nu toe geldende inkoopbeleid van de Vlaamse boekhandels niet altijd even gunstig uit te pakken. Titels worden in aanzienlijke hoeveelheden ingeslagen om aan het einde van het kalenderjaar weer geretourneerd worden, om zo de balans van de keten op te vijzelen. Niet zelden zijn de naar Vlaanderen geleverde boeken dan bestickerd geweest en ogen niet meer als nieuw en opnieuw verkoopbaar. Naar verwachting zal het nieuwe inkoopbeleid van De Standaard aan dat heen en weer gesleep met boeken een einde maken.

In de pers heeft de centrale organisatie aangegeven dat het nadrukkelijk niet het doel is om minder titels in te kopen, maar om onnodig heen en weer zenden van boeken (en bijbehorende kosten voor de uitgevers) te voorkomen.


Leave a Reply